مراحل ساخت ویلا

مراحل ساخت ویلا

ساخت ویلا در چند سال اخیر رواج زیادی پیدا کرده است. چرا که طراحی و ساخت ویلا مزایای زیادی را در پی دارد و امکان ساخت یک ویلای کاملا شخصی‌سازی شده را به کارفرما می‌دهد. برای ساخت ویلا باید مجوزهای متعددی را دریافت کرده و چندین مرحله را طی کرد. ساخت ویلا با انتخاب و خرید زمین شروع شده و با نقشه‌برداری، تسطیح زمین و در نهایت اجرای نما به پایان می‌رسد. در ادامه با مراحل ساخت ویلا به طور کامل آشنا خواهیم شد.

 

صفر تا صد مراحل ساخت ویلا

ساخت ویلا یک پروسه بسیار مهم و پرچالش است و باید توسط شرکت‌های مجرب و با سابقه انجام شود. در غیر این صورت ویلای ساخته شده نیازهای کارفرما را برآورده نکرده و از انتظارات او فاصله زیادی دارد. در این بخش به بررسی صفر تا صد مراحل ساخت ویلا می‌پردازیم:

 

صفر تا صد مراحل ساخت ویلا

 

  1. انتخاب و خرید زمین

در صورتی که زمین مشخصی برای ساخت ویلا وجود نداشته باشد، باید در ابتدا برای خرید زمین اقدام کرد. موقعیت زمین و متراژ آن تا حد زیادی به سلیقه و بودجه کارفرما بستگی دارد. زمین در متراژهای مختلف و با قیمت‌های متفاوت در مکان‌هایی نظیر کردان، لواسان، دماوند و غیره در دسترس است. در زمان خرید زمین باید به مواردی نظیر دسترسی به امکانات رفاهی، چشم‌انداز و خاک آن توجه شود.

  1. نقشه‌برداری و برداشت زمین

پس از خرید زمین نوبت به نقشه‌برداری و برداشت زمین می‌رسد. نقشه‌برداری و بررسی توپوگرافی زمین از مراحل مهم ساخت ویلا است که برای آن تیم نقشه‌بردار به محل پروژه اعزام شده و مواردی نظیر طول، عرض و ارتفاع از سطح زمین را مشخص می‌کند. همچنین مختصات دقیق تمام عناصر موجود در زمین نظیر درختان مشخص می‌شود. پس از برداشت اندازه‌ها، نقشه به تیم طراحی تحویل داده شده تا با استفاده از آن پروسه طراحی ویلا را شروع نمایند.

 

نقشه‌برداری و برداشت زمین

 

  1. طراحی ویلا

یکی از مهمترین مراحل ساخت ویلا، طراحی ویلا است. تیم معماری و طراحی با توجه به نقشه زمین و مواردی نظیر جهت تابش نور خورشید و وزش باد، شروع به طراحی ویلا می‌کنند. طراحی ویلا باید با توجه به انتظارات و نیازهای کارفرما نیز صورت بگیرد. در این مرحله کارفرما باید نسبت به سلیقه و سبک مورد نظر خود با طراح صحبت کرده و تمام موارد مدنظر را با او در میان بگذارد. لازم به اشاره است که پیش از طراحی ویلا باید به شهرداری یا دهیاری منطقه ویلا مراجعه کرده و دستور نقشه را دریافت کرد. دستور نقشه باعث می‌شود تا طراحی و ساخت ویلا مطابق با ضوابط صورت بگیرد و از این طریق بتوان مجوز ساخت را به راحتی دریافت کرد.

  1. اخذ مجوزهای لازم

برای ساخت ویلا در شهر یا روستا به دریافت جواز ساخت نیاز است. در صورتی که مجوزهای لازم از سازمان‌های مربوطه دریافت نشوند، امکان ساخت ویلا وجود ندارد. برای دریافت مجوز باید نقشه‌های تهیه شده توسط تیم معماری را در اختیار سازمان شهرداری قرار داده تا مورد بررسی قرار بگیرند. در صورتی که طراحی با توجه به ضوابط و مقررات آن منطقه انجام شده باشد، میتوان ساخت ویلا را به صورت قانونی شروع کرد.

  1. تسطیح و نقطه‌گذاری زمین

برای آماده‌سازی زمین جهت ساخت ویلا باید به تسطیح آن پرداخته شود. در این مرحله زمین از هرگونه قلوه سنگ، ریشه درخت و غیره پاک می‌شود و یک سطح کاملا صاف و یکدست جهت ساخت ویلا آماده می‌گردد. برای تسطیح زمین از ماشین‌های مخصوصی استفاده می‌شود که با فشرده‌سازی خاک زمین شرایط لازم برای ساخت ویلا را محقق می‌کنند. پس از تسطیح زمین، نوبت به نقطه‌گذاری اولیه و ریسمان‌کشی جهت بررسی تراز بودن زمین می‌رسد. نقطه‌گذاری زمین به عنوان رنگ‌ریزی نیز شناخته شده و با ابزارهایی همچون ریسمان، رنگ و گچ انجام می‌شود.

  1. گودبرداری زمین

برای ساخت ویلا نیازی به گودبرداری عمیق نیست. در این مرحله در ابتدا محل فونداسیون و شناژها بر اساس نقشه‌های سازه مشخص شده و پس از آن پی‌کنی و حفر زمین توسط ماشین‌های مخصوص انجام می‌شود. نوع و عمق گودبرداری زمین باید بر اساس اصول و قواعد و نوع خاک صورت بگیرد. در صورتی که مرحله گودبرداری و فونداسیون به شکل اصولی انجام شود، ویلا در برابر عواملی نظیر زلزله مقاومت زیادی پیدا کرده و استحکام و طول عمر بیشتری پیدا می‌کند.

  1. اسکلت‌بندی و بتن‌ریزی

در مرحله اسکلت‌بندی و بتن‌ریزی مشخص می‌شود که ویلا به چه شکلی پی‌ریزی شده است. در این مرحله از مصالحی همچون آرماتور و بتن استفاده می‌شود. از آنجایی هم که بتن‌ریزی و اسکلت‌بندی نقش مهمی در ایمنی ساختمان ویلا دارد، باید تحت نظارت کامل مهندسین صورت بگیرد.

 

اسکلت‌بندی و بتن‌ریزی

 

  1. قالب‌بندی و آرماتوربندی

قالب‌بندی فونداسیون با استفاده از مصالحی نظیر فلز، آجر و فایبرگلاس قابل انجام است که هر کدام از آنها تمهیدات خاص خود را دارند. پس از آن هم نوبت به آرماتوربندی رسیده که طبق نقشه‌های سازه اجرا می‌شود.

  1. دیوارچینی و اجرای سقف

در این مرحله دیوارهای اصلی ویلا با استفاده از آجر یا بلوک مشخص می‌شود. با دیوارچینی میتوان محل قرارگیری بخش‌های مختلف ویلا نظیر اتاق خواب، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و غیره را مشخص کرد. پس از آن نوبت به اجرای سقف ویلا می‌رسد. شیب‌بندی سقف و اجرای آن از اهمیت زیادی برخوردار است و تاثیر زیادی در زیبایی ویلا دارد.

  1. نصب تاسیسات مکانیکی و الکتریکی و درب و پنجره‌ها

پس از اجرای سقف میتوان به اجرای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی پرداخته و برق‌کشی و لوله‌کشی فضاهای مختلف ویلا را انجام داد. با اتمام این عملیات هم میتوان به سراغ نصب درب و پنجره‌ها رفته و آنها را در مکا‌ن‌های مشخص شده نصب کرد. البته برای جلوگیری از آسیب به درب و پنجره‌ها میتوان تنها فریم آنها را مشخص کرده و در انتهای کار برای نصب آنها اقدام کرد.

  1. عایق‌کاری کف، سقف و دیوارها

در این مرحله از ساخت ویلا، عایق‌کار به عایق‌کاری دیوارها و کف ویلا می‌پردازد. این کار با استفاده از متریال با کیفیت انجام می‌شود. پس از آن کف و دیوار سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه نیز مورد کاشی‌کاری قرار می‌گیرد.

  1. سفیدکاری و کف‌سازی

سفیدکاری تقریبا جزو مراحل پایانی ساخت ویلا است. در این مرحله دیوارهای داخلی و خارجی با استفاده از مصالحی نظیر گچ کاور شده و سفیدکاری می‌شوند. سفیدکاری دیوارهای داخلی باید تا ارتفاعی که امکان آلودگی و کثیفی آن به حداقل می‌رسد، انجام شود. پس از سفیدکاری میتوان کف‌سازی ویلا را طبق سلیقه و خواسته کارفرما انجام داد. متریالی نظیر سرامیک و پارکت جزو پرکاربردترین متریال برای کف‌سازی ویلا هستند.

  1. نصب سایر موارد و تحویل ویلا به کارفرما

در مرحله پایانی از ساخت ویلا مواردی نظیر نصب سقف کاذب، نصب پریزها، نصب شیرآلات و غیره انجام شده و ویلا به کارفرما تحویل داده می‌شود.

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص مراحل ساخت ویلا صحبت کردیم. همانطور که ملاحظه کردید ساخت ویلا با مراحل متعددی همراه است و تنها از عهده یک تیم قوی و کاربلد بر می‌آید. برای ساخت ویلای مورد نظر خود میتوانید از تیم سبک تازه کمک بگیرید و صفر تا صد ساخت ویلا را به نیروهای متخصص و با تجربه این شرکت بسپارید.

مقالات مرتبط

مشاوره بازسازی ویلا و مزایای استفاده از آن

طراحی ویلای فلت و اصول آن

آیا بازسازی نیاز به مجوز دارد؟

طراحی ویلای لاکچری: اصول تا اجرا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *